Hidroterápia

FÓKUSZBAN A robottechnika

A motoros tanulás támogatásának és az elveszített mozgásfolyamatok rehabilitációjának leghatásosabb módja az intenzív tréning és a gyakori ismétlések együttese a Tyromotion eszközök használatával.

Tyromotion

FELSŐ VÉGTAG

A Tyromotion a felső végtagproblémák kezelésére alkalmas számítógép által vezérelt terápiás csúcstechnológiás eszközei

ALSÓ VÉGTAG

Az egyensúly fejlesztése,és a precíz digitális elemzés mellett a Tyromotion robotasztisztált alsó végtagi eszközei jelentősen javítják a helyes járásmintát.

SZENZOR ALAPÚ ROBOTASZISZTÁLT

Az robotaszisztált és szenzor mérések mellett az interaktív tréningmodulok audiovizuális és tapintásos visszajelzést szolgáltatnak. Motiváló hatásán kívül több ismétlést tesz lehetővé, amely felettébb elengedhetetlen a motoros mozgáshoz.

Tyromotion

Világbajnok a kéz rehabilitációjában

Tyromotion Amadeo

Hatékony tréning az ujjaknak,kezeknek és az agynak

  Világszerte a legfejlettebb robot által támogatott ujj-kéz rehabilitációjára szolgáló tréningeszköz. A Tyromotion új dizájnja és a speciálisan kifejlesztett tyroS szoftver által, az AMADEO még rugalmasabb és még több tréninglehetőségeket kínál.Ez a robotaszisztált end-effectoros eszköz az ujj-kéz rehabilitáció összes szakaszában alkalmazható és minden páciens egyedi igényeihez igazítható: Gyerek és felnőtt egyaránt. Egyidőben az összes vagy csak egyes ujjak rehabilitációja. Alkalmas idegrendszeri, ortopéd és gyermekgyógyászati kezelések során. Az ujjak korlátozott mozgástartománya esetén az ujj-kéz tréningeszközön végzett célzott gyakorlatok segítik a motoros és érzékelő képességek javítását. A gyakori mozgatással stimulálja az agyat, és ezáltal segíti a szinapszisok újraképződését. A neurológiai károsodás mértékétől függően lehetőség van a páciens passzív, illetve aktív kezelésére. A Tyromotion robot által támogatott pszichoterápia az idegrendszeri rehabilitáció területén a szervezet idegrendszeri károsodásokhoz való alkalmazkodóképességét használja. 

Az alkalmazkodóképesség (neuroplaszticitás) célzott mozgásfolyamatok végrehajtásán, az észlelés fejlesztésén, valamint funkcionális, számítógép és robot által támogatott tréningek során kerül alkalmazásra. Így az idegsejtek, idegpályák ill. komplett agyterületek újra tudnak alkalmazkodni. Ezáltal újratanulhatók azok a mozgásfolyamatok, amelyek a központi és perifériás idegrendszer károsodása során vesztek el. 

 

A Tyromotion robot által támogatott fizikóterápia az idegrendszeri rehabilitáció területén lehetővé teszi a fiziológiai mozgáskép fejlesztését, folyamatosan visszajelzést szolgáltat és dokumentálja a terápia során történt fejlődést. A hosszabb terápiás egységek, növelt intenzitású és feladatspecifikus tréningek bizonyítottan javítják az eredményeket, valamint hozzájárulnak ahhoz is, hogy a gyakorlatok jobban igénybe vegyék a pácienseket.

AMADEO® a gyakorlatban

Az osztrák Tyromotion és az Amadeo

robottechnológia legismertebb eszköze aTyromotion

Mozgás tartomány

A kezelés megkezdése előtt a páciens kéz mozgás tartományának beállítása

Kézerő mérés

Digitális izomtónus mérése külön az ujjakba az Ashworth skála alapján

Spaszticitás

Kezelések előtt a spasztikus kéz elemzése valamint lazítása egyéni frekvencián

Mozgásterápia

A kéz és ujjak terápiája egyéni program alapján motivációs játékokkal

Kezelési módok

Passzív, aktív és aszisztív módok beállítása az otimális kezelések során

Tyromotion

a Tyromotion Diego a felsővégtagok rehabilitációjára szolgál.

KÉTKARRAL VISSZA A VILÁGBA

Tyromotion Diego

Ügyesen a karral és vállal

A DIEGO-val szabályosan csak nyerni lehet

A legkorszerűbb és legsokoldalúbb kar-váll rehabilitációra szolgáló eszköz

Az intelligens tehermentesítés, a robottechnológia és a virtuális valóság elősegítik a gyakran fárasztó kezelést, a kar motoros funkciójának visszanyerése érdekében. Mindez egyoldalúan és kétoldalúan is használható. Az egyedülálló Tyromotion robot által támogatott hevederrendszernek köszönhetően, az eszköz használata során nem szükséges a terapeutának a páciens karját vezetnie. A DIEGO-val megnyílik a mozgástér, ami különösen a valódi tárgyakkal végzett, gyakorlatorientált kezeléseknél jelent előnyt. A  robot által támogatott felépítésének köszönhetően, a DIEGO egyszerűen és gyorsan alakítható az egyes páciensek igényeihez.

A DIEGO rendszerrel változatos a rehabilitáció:

Az interaktív tréningmodulok audiovizuális és tapintásos visszajelzést szolgáltatnak; a páciens a virtuális valóságon belül átérzi a mozgásokat. Motiváló hatásán kívül több ismétlést tesz lehetővé, amely felettébb elengedhetetlen a motoros mozgáshoz. Továbbá minden terápiás modulon különböző nehézségi fokozat beállítására van mód. A páciensnek a rehabilitáció összes szakaszában lehetősége van a saját teljesítményhatárán végeznie a gyakorlatokat.

DIEGO® a gyakorlatban

Tyromotion

Tyromotion

Mozgás tartomány

A kezelés megkezdése előtt a páciens kar-váll mozgás tartományának beállítása

Funkciónális tesztek

A motorikus képességek mérése külön a karban és a vállakban

Mozgástípusok

Szimmetrikus és aszimmetrikus, valamint ciklikus mozgások beállítása

Antigravitáció

A kar súlyának tehermentesítése a páciens képességeinek megfelelően

Kezelési módok

Passzív, aktív és aszisztív módok beállítása az otimális kezelések során

Tyromotion

Tyromotion

VÁLTOZATOS, SOKOLDALÚ, INNOVATÍV ÉS KREATÍV

Tyromotion Myro

A MYRO többféle területen használható interaktív terápiás felület.

A MYRO a tréninggyakorlatok során nem csak a mozgásra reagál, hanem a nyomásgyakorlásra is. A grafomotoros gyakorlatok rugalmasan és függetlenül, segédeszközök nélkül végezhetők, a kognitív tréningek elvégzéséhez pedig számos lehetőség nyílik a térben felderíthető elemeknek köszönhetően.

 

Vízszintesen és függőlegesen egyaránt állítható és a páciens egyéni igényeihez igazítható.  Továbbá állítható magasságú, munkafelülete pedig 0-tól 90 fokig dönthető. Sőt mi több, a mozgástér úgy alakítható, hogy a páciens a saját teljesítményhatárán végezze a gyakorlatokat.

A Myro érzékelői nem csupán a mozgásra reagálnak, hanem a nyomásra is. A grafomotoros képességek visszanyerése rugalmasan és függetlenül, segédeszközök nélkül lehetséges. A páciens mozgáskoordinációjának fejlesztése érdekében a Myro rendszer valós méretű kiegészítő tárgyakat is tartalmaz, amiket az érintős felületen lehet használni. Az eszköz támogatja a valós tárgyakkal végzett, specifikus terápiák általi rehabilitációt és a mindennapi életre jellemző tevékenységek gyakorlását, valamint fejleszti a páciens motoros képességeit. Emellett számos neurokognitív modult kínál, amelyek egyénileg vagy egyszerre több játékos által vehetők igénybe. A Myroval végzett terápia sohasem válik unalmassá.

Grafomotoros képesség

Javítja a motoros készségeket és az aktív mozgástartományt

Kognitív funkció

Támogatja a kreatívitást, érzékelést, az emlékezetet valamint a pontos mozgás koordinációt

Motorikus képesség

Érzékeli és méri a húzás illetve a nyomás erejét a végtagokban különféle eszközök igénybevételével

Játékos gyakorlat

Interaktív alkalmazások valós tárgyakkal és motivációs játékok egyidőben több páciensnek

Térlátás

A szelektív figyelem, a látás-térbeli észlelés és a tér-érzékelési képesség hiányosságai esetén

Sokoldalú mint az élet

Tyromotion Pablo

Tyromotion rehabilitáció az egész testnek

A PABLO kéz és a kar állapotának kiértékelésére és terápiájára szolgáló rendszer, amely sokrétű tréninglehetőséget kínál korlátozott motoros működéssel és képességekkel rendelkező gyermekek és felnőttek számára. A tréning során az alsó és felső végtagokon kívül, támogatja a törzs és a fej felépülését is.

A vezetéknélküli PABLO szenzoros fogantyú egy igazi mindentudó: Nem csupán különféle fogómozgások gyakorlását támogatja, hanem beépített szenzorok segítségével regisztrálja a kéz és a kar fogáserejét, valamint a mozgástartományt. Az integrált tyroS szoftvernek köszönhetően, a PABLO audiovizuális visszajelzéssel kiegészített interaktív kezelést nyújt. 

Tyromotion Pablo

Interaktív terápiás rehabilitáció a maximális motiváció érdekében

A tyroS szoftverbe beépített kiértékelő programok, köztük az erőellenőrzési index (Force Control Index), valamint a nagy választékban elérhető terapeutikus játékok különösen motiválóak. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a terápiás előrehaladás könnyen követhető, és az elért eredmények világosan láthatóak a Pablo segítségével, másrészt pedig annak, hogy a játékok nagyon szórakoztatóak. Egyetlen eredmény sem vész el, mindegyik regisztrálásra kerül, és bármikor elérhető. A terapeuta teljes ellenőrzést gyakorolhat: ő az, aki megszabja az irányítási beállításokat és a játékok nehézségi szintjét. Ez a lehetőség a páciens teljesítőképességének maximumán végzett terápiát biztosít. Az audiovizuális és tapintásos feedback ugyanakkor lehetővé teszi a maximális koncentrációt és a magasabb fokú motivációt.

Mindig tudja a terápia helyét

ALSÓ VÉGTAG

Kis eszköz gigászi élmény

A tyroS szoftverbe beépített kiértékelő programok, köztük az erőellenőrzési index (Force Control Index), valamint a nagy választékban elérhető terapeutikus játékok különösen motiválóak. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a terápiás előrehaladás könnyen követhető, és az elért eredmények világosan láthatóak a Pablo Gait segítségével, másrészt pedig annak, hogy a játékok nagyon szórakoztatóak.

Interaktív terápiás rehabilitáció a maximális motiváció érdekében

Az audiovizuális és érzéki feedback lehetővé teszi a maximális koncentrációt és a magasabb fokú motivációt.

Tyromotion Pablo

ALSÓ ÉS FELSŐ VÉGTAGOK REHABILITÁCIÓJA EGY TYROMOTION RENDSZERBEN

Pablo Tyromotion
Pablo Tyromotion

1.

2.

3.

Könnyen használható, objektív elemzés

Releváns járási paraméterek egy pillanat alatt

Pozitív visszacsatolásos tréning az alsó végtagoknak

Tökéletes egyensúly

Tymo

Statikus és dinamikus tréningalkalmazások

A TYMO vonzó, vezetéknélküli formatervezése számos tréninglehetőséget kínál: Az egyensúly és a poszturális kontroll javítására egyaránt alkalmazható, illetve segítséget nyújt a felső végtagokkal végzett erősítő- és támasztógyakorlatok során. Még az előre beállított kiinduló pozíciók (támasztás, ülés, állás) is tetszőlegesen bővíthetők.

 

Az egyénileg beállított gördülő testtel a TYMO mozgathatóvá válik és így lehetővé teszi az egyensúly értékelését és javítását. Így minden páciens egyéni hiányosságaira lehet összpontosítani. Aalkalmas minden korosztály idegrendszeri és ortopédiai pácienseinek kezelésére.

1.

2.

3.

Kicsi, de hatalmas, így írható le.

A TYMO®, egy hordozható posturográfiai rendszer és a világ legvékonyabb mérlegplatformja.

Rugalmas alkalmazással a TYMO® érzékeny, specifikus és értelmes módon edzi a testtartás-szabályozást, ezért minden mozgás alapja. A motiváció és a szórakozás benne van.

Tyromotion Lexo

Végtelen lehetőségek, jól szervezett

Elegánsan és rendezetten

Bárki, aki olyan változatos, mint a PABLO® és a TYMO®, struktúrát igényel, hogy valóban kibontakozzon.

A Tyrostation két független eszköz otthona, továbbá minden páciens számára tökéletes kényelmet, ergonómiát biztosít.

 

 

 

LEXO® a határokat feszegeti a robottal támogatott járástanításban.

Az end-effektor rendszer az aktív terápia mellett önálló tevekénységre és aktivitásra buzdítja a pácienst. Az innovatív szállítási lehetőségek maximalizálják a terápia nettó idejét és javítják a kihasználtsági arányt. Ez a robotikus eszköz sokféle alkalmazásra állítható be hihetetlen precizitással, ezért alkalmazhatósága a páciensek körében is széles körű. Kompakt felépítése és kis magassága miatt a LEXO® bármilyen terápiás helyiségbe könnyedén integrálható.

A LEXO® egy régóta áhított úttörő a piacon – az end-effektor rendszer szabad ízületi mozgást tesz lehetővé, így tevékenységre és aktivitásra buzdítja a pácienst. Az innovatív  lehetőségek maximalizálják a terápia nettó idejét, így a legfontosabbat adja vissza: a kezelő és a páciens közötti interakciót.

A páciensek a LEXO®-val megtett első lenyűgöző lépések után élvezhetik a fokozatos javulás érzését. Nagy teljesítmény minden szinten: A LEXO® segítségével a különböző szintű sérülésekkel rendelkező páciensek széles köre kezelhető.

Tyromotion Lexo

Egy eszköz az összes járásterápiás cél megvalósításához

Az OMEGO® Plus rendszer

Az OMEGO® Plus robottal segített alsó végtagok kezelésére alkalmazott eszköz támogatja a páceinsek felépülését a rehabilitáció korai szakaszától akár a vertikalizáció lehetőségének megteremtéséig.

A két különálló meghajtása erőfeszítés nélkül, izoláltan és fókuszáltan segíti a páciens mobilizációját, hiánypótló eszköz a járásterápiában. Az eszköz és a rajta futó TyroS szoftver a motorikus, szenzoros és kognitív problémák fejlesztésében segít a pácienseknek.

Költséghatékony, motiváló és szórakoztató, az OMEGO® Plus szinte korlátlan alkalmazási módot kínál az alsó végtagok mozgáterápiájában.

 

Ez a robotaszisztált rendszer egy úttörő az alsó végtagok kezelésére fejlesztett eszköz, amely forradalmasítja az alsó végtagok funkciócsökkenése esetén alkalmazott mozgásterápia hatékonyságát.

A multifunkcionális szék teszi lehetővé a funkcionális terápiás célok pontos és hatékony célzott kezelését.

OMEGO® Plus terápia

 • Szív- és légzőszervi
 • Izomerő
 • ROM (ízületi mozgásterjedelem) és mobilizáció
 • Lábemelő
 • Propriocepció
 • Szimmetria
 • Ritmus és ütem
 • Vertikalizáció

KORAI MOBILIZÁCIÓ |PASSZÍV & AKTÍV ROM

ÁLLÓKÉPESSÉG | IZOMERŐSSÉG

A járás rehabilitáció négy kezelési célja
az OMEGO® Plus rendszerrel:

 • A járás képesség
 • A járás időtartama
 • A járás sebessége
 • Egyensúly


TyroS és az Omego:

A TyroS terapeutákkal együtt lett kifejlesztve. Különféle interaktív terápiás játékokkal, a rehabilitációs célokkal összehangoltan támogatja az OMEGO® Plus rendszerét.

Tyromotion-Rehabilitáció