Ekso-Bionics-logo-for-WEB-2019.png
1 +
Rehab Centrum a világon
550 48 1
Megtett lépés
1 +
Páciens

NEUROREHABILITÁCIÓ ÚJ SZINTEN

Az EksoNR™ egy olyan hordható bionikus eszköz, amely az alsó végtagokat érintő neuromuszkuláris gyengeség különböző fajtáiban, illetve gerincvelő paralízisében vagy teljes sérülésében szenvedőknek lehetővé teszi a lábra állást és a teljes súlyukat fenntartó, természetes járást. Az EksoNR™ digitális exoszkeleton segít a pácienseknek újratanulni a helyes járási mintákat és járás közben helyesen mozgatni a súlyukat.

Az Ekso szinte tökéletesen képes utánozni a fiziológiai és biomechanikus járás modelljét. A járás történhet a felhasználó testsúlyának mozgatása vagy a lépéseket kezdeményező szenzorokat aktiváló gomb megnyomásával. Az akkumulátoros motorok edzik a lábakat, helyettesítve az elégtelen neuromuszkuláris működést. Az Ekso rugalmas és dinamikus kialakításának köszönhetően alkalmazkodik a rehabilitációs célt egyre inkább megközelítő pácienshez. A SmartAssist™ innovatív technológia képes a programok valós idejű, az egyéni szükségleteknek megfelelő személyre szabására.


Ekso NR
Eksobionics neurorehabilitacio

Az ízületek mozgásának adaptálása a meggyengült ízületek védelme és az izommerevség kezelése érdekében.

EksoGT™ SmartAssist™ szoftverrel

A Ekso olyan személyek általi, terapeuta felügyeletével történő használatra való rehabilitációs eszköz, akiket a bénulás vagy a féloldali izomgyengeség különböző fokozatai érintenek olyan neurológiai elváltozások miatt, mint – többek között – az agyvérzés, a gerincvelő teljes,  vagy bármilyen szintű részleges sérülése, vagy a traumás agysérülés. Az Ekso mind az akut, mind a krónikus állapotokban, a fekvő- és járóbeteg-ellátó egységekben egyaránt használható a járás rehabilitálására.

PreGait

A PreGait (járást előkészítő) modul guggolási (térdhajlítási) és térdemelési mozgássorokat, illetve helyben lépegetési gyakorlatokat tartalmaz, lehetővé téve a páciens felkészítését a járóbeteg-stádiumot megelőző szakaszban. Ezek a korai mobilizációs tevékenységek a járást újratanító terápiát készítik elő.

SmartGaitAssistance

Ez a technológia forradalmasította a páciensek által elérhető fejlődési lehetőségeket. A passzív berendezésekkel szemben a SmartGaitAssistance által a páciensek a saját lábaik erejére támaszkodhatnak a járás érdekében (Adaptive Assist – adaptív támogatás). A terapeuta dönthet úgy, hogy az Ekso segítségével bizonyos szintű erővel támogatja a páciens erőfeszítését (Fixed Assist – rögzített támogatás), és úgy is, hogy valós időben, dinamikusan igazítja hozzá az Ekso berendezést a páciens szükségleteihez, a megállapított terápiás célok függvényében.

Ha egy szóban akarom összefoglalni, hogy számomra mit jelent az élet: Mozgást

„Élni annyi mint mozgásban lenni.”

Jerry Seinfeld