NBC Boston News: Az MLS® hatékonyan kezeli a Covid-19 betegeket

Az NBC Boston News csatorna fontos esettanulmányt mutat be, amely beszámol arról, hogy a Covid-19 által érintett tüdőfertőzés kezelésére alkalmazott MLS® lézerterápia miként javítja a légzést

Az idiopátiás interstitialis (szövetközi tüdőgyulladás ) utáni fizikai rehabilitációban hatékony az M6 vagy az M8 MLS® lézeres terápia

MLS® és COVID-19: új siker a szövetközi tüdőgyulladás kezelésében

Egy elhízott, szövetközi tüdőgyulladásban szenvedő beteg, akit 4 napig MLS® lézerterápiával kezeltek, kritikus paramétereinek konkrét és progresszív javulásáról számolt be, mint például az oxigéntelítettség, amely 97-ről 99% -ra nőtt, a tüdőödéma röntgenvizsgálata (RALE), 8-ról 2-re változott, a Brescia-COVID légzési súlyosság skála (a tüdőgyulladás súlyosságát felmérő és a beteg előrehaladásának kezelésére használt pontszám), 4-ről 0-ra változott, és SMART-COP (a tüdőgyulladás súlyosságát figyelő eszköz, amely megállapítja a beavatkozás szükségességét, például az intenzív terápiára való áttérésre stb.), 5-ről 1-re csökkent. Az interleukin-6, a ferritin és a C-reaktív fehérje szintén jelentős csökkenést mutatott.

Az adatokat a „Kiegészítő lágylézeres terápia (LLLT) a súlyos  tüdőgyulladásban szenvedő, elhízott betegen: esettanulmány” („Adjunct low level laser therapy (LLLT) in a morbidly obese patient with severe COVID-19 pneumonia: A case report”) című tanulmány jelentette, amelynek következtetései szerint az MLS® lézerterápia alkalmazása néhány nap alatt a szóban forgó esetben jelentős javulást hozott a légzési indexek, a radiológiai eredmények és a gyulladásos markerek alakulásában. (S.A. Sigman, S. Mokmeli, M.A. Vetrici Canadian Journal of Respiratory Therapy, 56:52–56, 2020)

tudogyulladas lézer

Az eredmény arra utal, hogy az ASA MLS® terápiája biztonságosan kombinálható a súlyos COVID-19 fertőzésben és kóros elhízásban szenvedő betegek hagyományos kezelésével.

Covid – 19 okozta tüdőgyulladás és MLS®: sikeres esettörténet

Egy újabb esetjelentés az MLS® lézerterápia használatáról egy Covid-19 okozta súlyos tüdőgyulladásban szenvedő beteg kezelésénél:

 – 57 éves, súlyos COVID-19 okozta tüdőgyulladásban szenvedő afrikai-amerikai férfi, aki gyorsan reagált a szupportív fotobiomodulációs terápiára (PBMT): A PBMT első használata a COVID-19-ben – (A 57-Year-Old African American Man with Severe COVID-19 Pneumonia Who Responded to Supportive Photobiomodulation Therapy (PBMT): First Use of PBMT ) egyes alapvető paraméterek (légzési indexek, radiológiai eredmények, oxigénigény) jelentős javulásáról számoltak be több napig, lélegeztetőgép nélkül.

Bár a jövőben kontrollált klinikai vizsgálatokra van szükség a lézerterápia hasonló patológiával rendelkező betegek klinikai eredményeire gyakorolt hatásának felméréséhez, a jelentett eset kimagasló, különösen a monitorozott paraméterek sajátosságait vizsgálva.

Eredmények:

4 napig MLS®-el kezelték minden nap, a beteg szaturációja valójában megnövekedett a regisztrált 93–94% -ról 97–100% -ra, csökkent az oxigénigény (az áramlási sebesség 2–4 l / percről 1 l / percre emelkedett) ) és az egyéb légzési indexek (Brescia-COVID és SMART-COP) 4-ről 0-ra csökkentek. Ezenkívül a C-reaktív fehérje 15,1-ről 1,23-ra normalizálódott, és a CAP eszköz pontszáma (egy kérdőív, amely értékeli a légzési tüneteket és a jólétet)  jelentős javulást mutatott.

(A. Sigman, S. Mokmeli, M. Monici, M. A. Vetrici – American Journal of Case Reports, 21: e926779, 2020)

Tüdogyulladás COVID
tudogyulladas Covid
tudogyulladas lézer
tüdőgyulladás kezelése
rehabilitacio covid
covid rehabilitacio
rehabilitacio covid
Tüdőgyulladás COVID
COVID Rehabilitáció
Tüdőgyulladás rehabilitáció
útókezelés covid
Covid tüdőgyulladás
Tüdőgyulladás covid
MLS tüdőgyulladás
tüdőgyulladás M6 lézer