Intenzív. Mélyreható. Biztonságos.

Páratlan

A Hilterapia® exkluzív, magas intenzitású lézeremisszión alapuló terápiás technika (HILT® = High Intensity Laser Therapy, azaz magas intenzitású lézerterápia), amely teljesen biztonságos, hatékony, mélyreható terápiás hatás elérését teszi lehetővé. Ideális megoldás a csontrendszer, az izomrendszer és az ízületek fájdalmas kórképeinek kezelésére, a felületi problémáktól a mélyebb szövetrétegekben lévőkig. A HILT®, az USA-ban szabadalmaztatott, innovatív, magas intenzitású pulzáló lézernek köszönhető, hatékony biostimulációs, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása révén a Hilterapia® rövid idő alatt tartós eredményeket képes elérni. Az ezt használó eszközöket az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) 2005-ben engedélyezte. Tudomásunk szerint a kezelés során, illetve a kezelés után nem jelentettek mellékhatást vagy fájdalmat. Ma a Hilterapia® a legkorszerűbb megoldás, amely a tudományos világ úttörő innovációit a cél érdekébe állítva kínál megoldást az inak, az izmok és a szalagok fájdalmas kórképeinek kezelésére és gyógyítására; a betegek javát szolgáló, gyors megoldás, amely hatékony és tartós eredményei révén javítja a közérzetüket és az életminőségüket. A Hilterapia® látványos hatással van a fájdalommal kísért tünetekre és az ízületi mobilitásra, ez pedig lehetővé teszi a rehabilitációs program azonnali elkezdését, illetve azonnal megnyugvást ad a betegnek.

 

Intenzív

HIRO 3.0

Mélyreható

0

Köszönhetően a HILT® impulzusának a HIRO3.0  magas intenzitása (3 kW) és energetikai hatása (egészen 15.000 W/cm2)-ig menően) lehetővé teszi az energia mélyreható közvetítését.A HILT impulzusa nem csupán a magas intenzitású lézeres megoldásból ered, hanem a következő integrált tényezők összhatásának következménye:

-az energia függőleges kibocsátása, amely lehetővé teszi a kibocsátási paraméterek megfelelő stabilizálását, és biztosítja azt, hogy a lézer penetrációja meghaladja az energia elnyelését. (abszorpció)

 

-a megfelelő hullámhossz kiválasztása, magas energiatartalmú pulzáló sugárzás (150-350 mJ/ pulzus), a pulzusok nagyon rövid időtartama (120-150 mikroszekundum) és alacsony frekvenciája (10-40 Hz), a kezelt szövetek termikus relaxációjához szükséges idő betartása. 

-több szakaszra osztott, fájdalomra, ödémára, hematómára, degeneratív ízületi betegségre és oszteoartrózisra vonatkozó, helyi vagy általános hatású, specifikus terápiás protokollok és specifikus kézi eszközök használata, amelyek a szövetek, az izmok és az ízületek szintjén lehetővé teszik az energiaátvitelt.

 

Biztonságos

A HIRO TT az ASAlaser által kifejlesztett kezelési stratégia, amely kombinálja a Hilterapia® (Nd:YAG pulzus) specifikus lézerforrást egy hűtőrendszerrel, amely a bőrt és a bőr alatti szövetek hőmérsékletét csökkenti. Egy egyedülálló duális és párhuzamos kezelési mód, amely a nagyon magas intenzitású lézer (3 kW és 15 000 W/cm2) és a hőcsere hatékonyságának kombinálásán alapszik. Az ilyen szinergia teszi lehetővé a célterület besugárzását egyértelmű és hosszantartó eredménnyel.

A HIRO TT a Hilterapia®, a fájdalommal járó kóros mozgásszervi elváltozás új kezelési stratégiájának a hőcsere elvére épített alkalmazása. A HIRO TT kombinálja a Nd:YAG lézerforrást egy hűtőrendszerrel, amely a bőr és a bőr alatti szövetek hőmérsékletét csökkenti. A SmartCooler hűtőrendszer kettős hatású és párhuzamos kezelésként a hőcsere elvére alapozva lehetővé teszi, hogy még hatékonyabbak legyenek a kóros elváltozásban szenvedő páciensek kezelései, legyen az kisebb vagy nagyobb jelentőségű elváltozás.

A BEAVATKOZÁS AZONNALISÁGA

A hőcsere hatásainak köszönhetően a HIRO TT még a legakutabb állapotokban, mint például trauma, izomelváltozások és zúzódások esetén is azonnali beavatkozást tesz lehetővé.

INTENZITÁS + MÉLYSÉG

A SmartCooler bőrhőmérséklet-szabályozó rendszer lehetővé teszi a HILT® pulzáló lézer tudásának maximálisan kihasználását, azaz azt, hogy képes nagyobb mennyiségű fotont gyorsabbra és mélyebbre juttatni a szervezetben. A Hilterapia® akár 15 000 W/cm2 intenzitást is elérhet, ami példátlan a terápiás célokra alkalmazott lézertechnológiák terén. A 1064 nm hullámhosszú Nd:YAG pulzáló lézer figyelemre méltó behatolási képességről tesz tanúbizonyságot, amely a 3 Kw-t is elérő magas intenzitással kombinálva hatékonyan éri el a mélyebben fekvő szöveteket is.

A HŐCSERE HATÁSOSSÁGA

A SmartCooler alkalmazása lehetővé teszi a kezelt területen lévő szövetek hőmérsékletének kontrollált (28 és 18 °C közé történő) csökkentését. A lézer hűtés után történő alkalmazása olyan hőmérséklet-emelkedést hoz létre, amely fokozza a terápiás hatást, ami egyébként is jellemző a Hilterapia® technológiára. A hőmérséklet-emelkedés (T), amely a különböző mélységekben található szövetekben létrejön a SmartCooler és a Hilterapia® váltakozó alkalmazása révén, olyan hőcserét eredményez, amely a hatások szinergiája révén fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással bír. A két technológia váltakozva és megszakításokkal történő alkalmazása, amely kiváltja a hőcserét, különösen alkalmas a mikrokeringés reaktiválása és a gyógyulási folyamat stimulálására, az ödéma felszívódásának megkönnyítésére, a homeosztázis helyreállítására, valamint az izomlazítás és a fájdalomérzet-gátlás elősegítésére. Ezenkívül a hűtőhatás az akut gyulladás enyhítésére, továbbá trauma és akut elváltozások korai kezelésének elősegítésére is alkalmazható. A HIRO TT a SmartCooler és a Hilterapia® megfelelő alkalmazása szelíd terápiát kínál a páciensnek a kombinált hatásokon és nem a hőhatáson alapuló terápiás hatás elérése érdekében. Jellemzői révén a HIRO TT hatásai azonnaliak és tartósak számos kórkép, például az osteoarthritis és periarthritis, az izom-összehúzódások, traumák, zúzódások, íngyulladás kezelésében, valamint a (minimálisan invazív vagy invazív) sebészeti beavatkozások utáni rehabilitáció elősegítésében.

 

NAGY INTENZÍTÁSÚ LÉZER TERÁPIA

  • Magas intenzitással pulzáló Nd:YAG lézerforrás
  • Csúcsteljesítmény (max): 3,000 W felett
  • Intenzitás (max): 15 000 W/cm²
  • Egy pulzálás alatt leadott energia (max): 350 mJ
  • Frekvencia: 10-30 Hz
  • Leadott átlagteljesítmény (max): 10,5 W
  • Energiasűrűség (max): 1780 mJ/cm²
  • Pulzus időtartama: ≤ 100 μs. A lézernyaláb-kibocsátás automatikus kalibrálása a szövetbe juttatott energia optimalizálása érdekében
  • A „(cilinderes) sugárpont” technológia az energia célterületen való homogén eloszlásának biztosítására
  • SmartCooler hűtőrendszer: 18–28 °C

A HIRO TT SZOFTVER

A HIRO TT felhasználóbarát grafikus felülettel rendelkezik, nagy, 10 hüvelykes érintőképernyős kijelzővel a terápia paramétereinek egyértelmű és azonnali megjelenítéséhez. A szoftver lehetővé teszi a különböző üzemmódok kezelését, beleértve a standard protokollt az általános fájdalomkezeléshez, a gyors protokollt a triggerpontokra, izom-összehúzódásokra, intraartikuláris ablakokra, ödémákra vonatkozó egyedi műveletekhez, valamint a célzott terápiás protokollt, azaz a különféle anatómiai régiókat érintő leggyakoribb kórképek kezelését. Minden protokollt grafikai segítség kísér képek és videók formájában, amelyek a célterületeket és a kezelést igénylő patológia helyét ábrázolják. A HIRO TT segítségével a kezelés teljes mértékben személyre szabható a betegek morfometriai jellemzői és bőrszínük alapján, ezáltal beállítható az energia és optimális kezelési idő érhető el magas szintű biztonságosság és hatékonyság mellett.

SH1

Tekintettel a szóban forgó terápiák sporttraumatológián belüli szükségességére, a Hilterapia készüléket szállíthatóvá tettük.
A 37 x 21 x 43 cm méretű, mindössze 14 kg súlyú SH1 készülék ugyanazt a hatékonyságot képes biztosítani, mint a HIRO 3.0

Az 1064 nm-es Nd:YAG pulzáló lézer eredményesen hat a mély szövetekre. A terápia a fájdalom kezelésére alkalmas, előre meghatározott programok segítségével vagy a kezelés paramétereinek személyre szabása érdekében szerkeszthető programokkal történhet.

A kibocsátott energia kiszámítása automatikusan történik a beállított paraméterek alapján. A készülék színes LCD grafikus érintőképernyővel (graphic touch screen), valamint a lézer működtetésére szolgáló távköztartóval és pedállal felszerelt, 5.0 mm-es ergonomikus lézerrel van ellátva.